Tuesday, November 06, 2012

Addicted Sampai Keluar Hingus

Over melampau tajuk... Idok la addicted sampai klua hingus, kalau klua pon sikit jer time bersin cet! meloya la... Kisahnya bermula masa Haku tengah browse FB.. Pastu ternampak menatang ni trus la klik. Bila klik dia trus start game tau pandai tak pandai dorang nih. Bila start ikut instruction dia ko naik syok sudahnyer sampai sekarang dok main lagi. Gigih nak meriahkan farm macam la bole dapat hasil.

Punyer gigih ke tak tu bayangkan la celik jer mata trus check kebun... Dah check kebun baru gi mandi solat what's not. Pastu sebelum gi keje spend lagi 5 minit untuk tanam tumbuhan yang perlukan masa 12 untuk tumbuh. Jadi balik tumbuhan Haku siap sedia untuk dituai... gigihkan.
Ler ni Haku dok aim tanah yang sebelah tu... ikutkan ati macam nak beli jer tapi takpe sabar itu nikmat tak lama lagi sekarang dah stage 13 tanah tu bakal Haku miliki bila dah stage 14...yakin boleh.

Game ni jahat ada beberapa item macam susu untuk anak kambing ke anak ayam ko kena beli guna duit kertas. Duit coins tak jalan...jahanam tol sampai anak ayam nak membesar pon kena munyusu cilakak tol.
Tapi sebab kegigihan Haku beli gak la beberapa keping duit kertas dengan menggunakan MOL Point. Selalu Haku beli kat popular atau kat e-pay.
Terasa pembaziran dan kebohan gak tapi sebab kepuasa ada Haku kesah janji matlamat Haku tercapai.


Ni la rupa hasil transaksi membeli duit kertas. Haku dah spend almost RM100+ gilerkan... dari spend ke game baik beli mende lain. Sanggup hokeh duit tu portion Haku beli buku every month tapi Haku sanggup tak beli buku disebabkan game ni. Haku pikir kalau beli buku pon kalau tengah mengila main game tang mana Haku sempat nak baca buku-buku tu....alasannn sangat.


Masa di peringkat baru nak naik... tengah mengila masa ni. Nasib baik sepupu Haku pon main dia dah stage 14 jadi Haku selalu la mintak itu ini dari dia. Dia pon tak kedek bagi macam-macam. Haku rasa dia ni lagi menggila main guna duit kot? kat ladang dia macam-macam ada...siap ada kuda bagai. Haku tak mampo lagi beli kuda.
Objektif Haku menyimpan... tanam sayur untuk simpan makanan pastu bela ayam, kambing, lembu dan arnab untuk produce makanan. Dari makanan yang Haku buat tu Haku jual.
Tanaman lebih untuk makana minatang-minatang tu sume.


Peringkat yang agak stabil dan kurang sikit dah kegilaan... ler ni Haku dah pandai mintak memintak kat geng farmville yang lain... penat la Haku tengok asyik orang mintak kat Haku tapi Haku gigih spend duit dari memintak. Haku pon ada memintak gak tapi kat sepupu Haku tu jer... Pastu Haku usaha beli duit kertas takde sepanjang masa nak memintak. Mana aci... aci pon botak la.


Dua hari lepas Haku tambah kandang kambing tu... tapi tengok minatang apa yang dok lepak dalam tu... Sibuk ayam-ayam tu la, Reban sendri ada tetap nak melepak kat kandang kambing.
Sudahnya area reban kosong sume ayam-ayam tu lari dok reban kambing.
Ayam-ayam Haku ni jahat... kenkadang Haku kira kurang seko rupanya dia nyorok bawah lembu langsung Haku tak perasan. Puas Haku pindahkan dia masuk balik. Sudahnya....


Haku bukak pagar tengah tu terus... kesian lembu-lembu Haku sempit.
Tengok macam jakun minatang-minatang nih nak melepak kat kandang kambing.


Haa! bukan Haku sorang aik! Apak pon sama...alih-alih senyap tak nampak lobang idong rupanya kat atas dok menuai hasil tanaman Haku.


Alangkah bestnya kalu di alam sebenar Haku ada ladang macam ni... I don't mind jadi petani dan penternak kalau dapat ladang gini.
Siap ngan bangsal pastu ada kuda dua tiga ekor wow! bestnya...

Motip Haku citer pasal game?

Sekian

By Mindnight Blogger

5 comments:

shu said...

wow! dh lama x addicted main game cmni..

saifudin abu izzudin said...

salam super sahabat,
tetap semangat dan sukses selalu ya
ditunggu kunjungan baliknya :)

Gudang Liong said...


bro follback blog saya > http://liong-seo.blogspot.com/ saya udh follow di blog sobat, dengan nama liong outsider, ditunggu follbacknya, awas klo ndak follback, hehehe, makasi

Bung Muzaffar said...

Saya dah lama tutup kebun. Tak larat nak jenguk hari-hari. Selamat berkebun.

Bung Muzaffar said...

Selamat berkebun...saya dah lama tutup kebun.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...